Plein Air in Frankrijk

Van zaterdag 24 juni tot zaterdag 1 juli een schilderweek gehouden in het nostalgisch Château de Nanteuil 180km ten zuiden van Parijs tussen Blois en het Château de Chambord. Dankzij zijn Engelse voorouders spreekt de eigenaar Frédéric Théry uitstekend Engels. De direkte omgeving en het verblijf zelf, vervuld van nostalgie naar vergane glorie, bieden een keur aan schildermotieven.

Met Andrzej naar Brussel

Op vrijdag 11 mei naar ’s Hertogenbosch gereden en bij Jacek en Jula overnacht. Op 12 mei met Andrzej ,Julia’s broer, met mijn Prius naar Brussel om de tentoonstelling te bezoeken voordat het afloopt.  Justyna ontving ons en vertelde onder andere over de recente ontwikkelingen rondom het verkoop van Czartoryski Museum en het Leonardo da Vinci schilderij “Dame met een hermelijn” in Krakau. Een heel gezellige dag met Andrzej. Het was mooi weer op de weg en in Brussel. Maar toen ik ’s avonds weer uit ’s Hertogenbosch naar Amsterdam reed regende en onweerde het de hele weg.

VERNISSAGE Mont des Arts 8 Brussel

Op vrijdag 28 april in Brussel aangekomen. Samen met Katarzyna en haar dochter Justyna Napiorkowska de inrichting van onze tentoonstelling ‘Common Ground’ voltooid.  De opening werd verricht door de Poolse ambassadeur die ondanks een vol programma toch even tijd maakte om de vernissage bij te wonen.  Ook Rutger vertelde heel charmant over de achtergrond van de titel van onze tentoonsteling ‘Common Ground’. Wij allen hebben op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam gestudeerd en hebben ook ieder op eigen manier een band met Polen.

Exhibition – Common Ground

Twee schilders en twee fotografen van dezelde generatie,  met als ‘common ground’  hun band met Polen. Op uitnodiging van Gallery Katarzyna Napiorkowska, exposeer ik samen met mijn zusje Blanka, haar man Rutger ten Broeke en Robert Webster op de Kunstenberg in Brussel.

22- 23 april 2017 – Open Dagen Gooise Academie

Reserveer deze datum vast in je agenda!  Wil je graag een handje meehelpen met het opbouwen en afbouwen van de expositie of wil je graag helpen met het schenken van thee en koffie, geef je dan op bij Yolande Donker – van der Meulen. Alle hulp is welkom!

Mijn model Rosalie

Een heerlijk model voor mijn cursisten op de Gooise Academie in Laren. De cursisten gingen al schilderend en tekenend spontaan meezingen met de nostalgische accordeonklanken van Rosalie. [email protected] Ook mijn hond Kika genoot ervan liggend gekruld op de grond naast het model.

Mijn workshop op Art Laren

Ter promotie van de Gooise Academie gaven enkele docenten workshops tijdens ArtLaren op zaterdag 18 en zondag 19 juni.Art Laren vond plaats op de Brink in Laren. Voor mijn workshop zondagmiddag had ik een model – Robbie van het Olifanttakeover Teatro – verkleed en geschminkt als clown. Het was een groot succes zowel onder de kinderen als onder volwassenen die enthousiast de pastel-krijtjes of houtskool pakten en tekenden volop mee. Wij hopen dat de extra aandacht voor de Gooise Academie nieuwe inschrijvingen in het nieuwe seizoen zal opleveren.

2016 ZOMERACADEMIE IN AMSTERDAM – Model, portret, kopstudie, naakt, vrij tekenen en schilderen

ln mijn sfeervolle atelier op Hygieastraat 2b, 1076 RM (ingang – tussen Olympiaplein 58 en 60).

Lessen met model op 6 zomer dinsdagen verdeeld over twee series van 3 lessen op 7, 14 en 21 juni en/of 3 lessen op 2, 9, en 16 augustus. De lessen beslaan steeds 3 uur, ieder met een half uur lunchpauze.

Schilderen: 11:00-12:30  Lunchpauze: 12:30-13:00  Schilderen: 13:00-14:30
serie 1: juni – 3 dinsdagen 7, 14 en 21
serie 2: augustus – 3 dinsdagen 2, 9, en 16

Kosten inclusief model
• één serie (3 lessen) = €130.-
• ook is het mogelijk een losse les te volgen.
• kosten van een losse les van 3 uur = €45,-

Inschrijving
Door een aanmelding per bericht naar [email protected] en betaling op rekening NL88 INGB 0002 6127 80 tnv G.Wasowicz, onder vermelding van de gekozen lessen-serie(s)

Indien een les(serie) geen doorgang kan vinden door van mij afhangende omstandigheden zal ik de vooruitbetaalde bedragen restitueren.

Atelieradres

Hygieastraat 2b, 1076RM
(ingang tussen Olympiaplein 58 en 60)

Bereikbaarheid

Met de trein:
• van station Amsterdam Zuid op 10 min loopafstand of een halte met bus 15 tot Olympiaplein en 2 min lopen
• van Amsterdam Centraal Station tram 16 tot halte Valeriusplein en 3 min lopen.

Met de auto is parkeren mogelijk op het Olympiaplein (betaald € 3,- per uur)

Meer informatie – Gabryela Wasowicz tel. 06 24233287 of mail – [email protected]

Open Dagen Gooise Academie in Laren

De jaarlijkse Open Dagen van de Gooise Academie.

In mijn cursussen-presentatie heb ik naast een overzicht van de werken van mijn cursisten een podium met een model. Op zaterdag poseert Issa en op zondag Giorgi. Er staat een schildersezel klaar met tekenmaterialen voor de liefhebbers uit het publiek die het model willen tekenen.

Ontwikkelingen op mijn nieuwe website

Na de eerste reacties op mijn nieuwe website heb ik verschillende veranderingen en aanpassingen aangebracht. Enkele spellingfoutjes al eerder verbeterd maar er moet nog steeds aan de kwaliteit van sommige foto’s gewerkt worden. Op den duur wil ik alle teksten ook in het Engels en Pools hebben. Ook wil ik oudere schilderijen die ik alleen op grote dia’s heb laten scannen en toevoegen. Veel werk nog en vooral wennen aan alle mogelijkheden van de website en bewerken ervan.

Debby’s Jan Jansen

Een ongewoon stilleven.

Dit schilderij heb ik in opdracht van Debby geschilderd, naar aanleiding van haar Promotie op de UVA.

Ik ben heel blij met het resultaat.

KIKA mijn stabij

Kika heb ik 12 keer geschilderd voor een jubileumtentoonstelling van de Smelik en Stokking galleries.

Wandelen met Kika en mijn kleinkinderen is steeds weer een feest