Lessen in mijn atelier in Amsterdam - model, portret, kopstudie, naakt, vrij tekenen en schilderen

Bereikbaarheid
Atelieradres – Hygieastraat 2b, 1076 RM, ingang tussen Olympiaplein 58 en 60.

Met de trein
Vanaf Station Amsterdam Zuid – 10 min lopen naar het atelier of een halte met bus 15 tot Olympiaplein en 2 min lopen.
Vanaf Amsterdam Centraal tram 24 ( 25 min) tot halte Olympiaplein en 2 min lopen. Let op! begin 2020 – omleiding lijn 24!
Met de auto – parkeren mogelijk op het Olympiaplein (betaald € 4,50 per uur).

Meer informatie – tel. 06 24233287 of mail – [email protected]

Portret - een tijdloos onderwerp

Per september 2020 heb ik mijn Portret Schilderen Verveelt Nooit – cursussen op de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten te Laren aan collega Eduart Bace overgedragen.

Zomerworkshops - 'en plein-air'

Schilderworkshops voor groepen liefhebbers van schilderen en tekenen ‘en plein air’ op diverse locaties in Nederland, Italie, Frankrijk of Polen.

Het programma biedt ruimte voor zowel de beginners als de ervaren tekenaars en schilders en houdt in:

• Een voorbespreking en kennismaking van de deelnemers enkele weken voor vertrek op een zondagmiddag in mijn atelier in Amsterdam.

• Begeleiding van de deelnemers tijdens het tekenen en schilderen ter plaatse, advies bij de keuze van onderwerpen en materialen en dagelijkse besprekingen van alle werken in het proces van ontstaan.

• Voor de geïnteresseerden; een beknopte uiteenzetting over de basisprincipes van het perspectief in het landschap. Inleidingen over diverse schilder- en tekentechnieken. S’avonds projecties van kunsthistorische films.

• De deelnemers zijn vrij in de keuze van technieken en materialen. Men tekent en schildert ‘en plein air’ met de omgeving, de natuur als inspiratiebron, van een kleine detailstudie tot een breed landschap of stadsgezicht.

Maar men kan ook zoals de schilder Nicolaas Wijnberg zei “schilderen buiten uit het hoofd met de natuur bij de hand”.